A ZOÁD pince az, amikor egy barátságból és azonos érdeklődési körből összeáll egy komplex, egészen
új dolog, ami a tökéletességre törekszik.
Borászati és szőlészeti tanulmányainkat, tudásunkat beleadva a tökéletes, Etyekre jellemző borok készítésére vállalkoztunk. Borászatunkat 2020-ban alapítottuk azzal a célzattal, hogy a több évtizedes szaktudást összerakva olyan borokat alkossunk, amire büszkék lehetünk.
Jelenleg is készítünk pezsgőt, de a későbbiekben a teroár adottságait és hagyományait figyelembe véve hangsúlyosabb lesz pezsgőpincészet-jellegünk. Igyekszünk kitűnni a többi borászat közül egyedi ízekkel, de mégis felismerhetőek maradnak az etyeki minerália (talajízek) hatásai.
A legkorszerűbb borászati technológiákat és eljárásokat alkalmazzuk. Boraink reduktív technológiával, nagy odafigyeléssel tankokban készülnek. Pezsgőinket természetesen palackban érleljük.
Egy ritka lehetőség, hogy a sétány egyik legszebb területén építhettük fel pincészetünket, nagyban segítette tevékenységünket. A pincénk és környezete kialakításában a tradíció és az új trendek találkozására törekvés vezetett bennünket. Erre jó alapot adott a festői környezet. Mondhatni, a sétány ékköve a hegyoldalban családi pincénk, melynek panoráma teraszáról szó szerint gyönyörű panoráma tárul a teljes völgyre.
Az évtizedek alatt felhalmozódott szaktudásunk, gyakorlatunk, tapasztalatunk és családi indíttatásunk megalapozta közös munkánkat. Ádám borász családból származik és borászati tanulmányai mellett gyakorlatban is művelte korábban is a családból magával hozott szakmát. Zoltán mögött több évtizedes szakmai múlt van. A 26 év alatt, amit eltöltött Etyeken, borászati tapasztalatokat szerzett a kis, kézműves borászattól kezdve a közepes méretű ipari borászatig. 2011 óta Okleveles borbírálói munkát végez. Országos és nemzetközi versenyeken számos alkalommal bírálói és bizottsági elnöki felkéréseknek tett eleget. 2009 óta végez szakmai munkát a Promontorium Borlovagrend kötelékén belül. 2016-tól 2021-ig a Promontorium Borlovagrend Elnök-Nagymestere.
2019 óta a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének alelnöke.
12 éves borbírálói tudás és tapasztalat, a trendek és stílusok megismerése után, gyakorlati tapasztalataink alapján, képesek voltunk kialakítani és megalkotni azt az egyedi, saját stílust, ezt ötvözni az etyeki területek adottságaival, ízeivel, ami jellemző pincészetünkre.